tisdag, mars 18

Mer frihet och fler val = handlingsförlamning?

Läste en intressant artikel om generation Y, unga vuxna mellan 20-30, som har någon slags kvartslivskris. Jag tror artikeln stämmer in bra på väldigt många just nu. Vi har så sjukt många olika val idag. Varje dag. Både stora och små. Många fler än tidigare generationer.

Och det kan leda till handlingsförlamning. Att man inte gör ett skit istället, för att man är rädd att göra fel val..

"I verkligheten säger allt fler unga att de känner sig gamla, att deras bästa tid redan är över och att det enda som finns kvar är osäkerhet, osäkerhet och osäkerhet. Är det någon idé att plugga? Fem år på universitetet och sedan blir man i alla fall arbetslös. Vågar man ta studielån? Hundratusentals kronor, och sedan inga möjligheter att betala tillbaka. Kommer jag någonsin att få en egen bostad? Och hur ska jag klara konkurrensen med alla andra vars cv:n redan innehåller praktik­plats på ambassaden i Oman, startat skola för illiterata flickor i Bangladesh och 150 poäng internationell politik på universitetet."

LÄNK TILL ARTIKELN

Vad ska man göra då? Inte ta några risker alls?
Nej, det är väl bara att försöka tänka positivt, kasta sig ut i världen och hoppas på det bästa. Om det går åt helvete så är man iallafall en erfarenhet rikare.

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida